Een heel andere manier van schilderen. Dat is geinspireerd schilderen. Geïnspireerd schilderen is schilderen vanuit je hart, je geest. Als mens besta jij uit een lichaam, met een geest. Eigenlijk is het andersom: je bent een geest met een lichaam. En je geest dat ben jij. Met jouw eigenschappen en talenten. Er is natuurlijk ook […]

Een heel andere manier van schilderen.

Een heel andere manier van schilderen.
Dat is geinspireerd schilderen. Geïnspireerd schilderen is schilderen vanuit je hart, je geest.

Als mens besta jij uit een lichaam, met een geest. Eigenlijk is het andersom: je bent een geest met een lichaam. En je geest dat ben jij. Met jouw eigenschappen en talenten.

Er is natuurlijk ook veel aangeleerd.

In de loop van je leven heb je allerlei dingen geleerd. Dingen die mensen je vertelden, je ouders, je leraren, je ooms en tantes en je oma. En die kunnen waar zijn of half waar of onwaar. Wat van dat alles geloof jij allemaal? Zijn nu een bewuste of onbewuste waarheid voor je?

Dat zijn dingen die in je hersens opgeslagen zijn,en die je gedrag bepalen, maar die niet per se in je geest zitten. Als je geest meer ruimte krijgt komt de pure jij tevoorschijn. En dat is in het leven best een uitdaging omdat we zoveel meemaken wat opgeslagen ligt in je herinneringen en je dus beperkt in het puur zijn.

Je intuïtie is in mijn ogen je geest. Sommigen noemen het je hart of je ziel. Misschien begrijp je wat ik bedoel. Als je ruimte geeft aan je intuïtie kom je meestal tot verrassend mooie dingen. Je geeft dan echt ruimte aan jezelf. Hoe kom je nu in contact met je geest? Met degene die in dat lichaam van je zit?

Ik geloof ook dat er meer is dan alleen onze menselijke geesten.

Ik noem dat Gods Geest. Sommigen noemen het god of het goddelijke of goddelijke energie. We hebben allemaal een ander beeld van God door wat ons is geleerd over hem. We hebben daarin onze beperkingen. Maar er is wel een manier om meer over God of het goddelijke te weten te komen en Hem te ontmoeten. Want hij is ook Geest. Via onze geest kunnen we hem ontmoeten. En dat gaat veel gemakkelijker als we onze hersenen met haar beperkingen even kunnen uitzetten. Want onze hersenen hebben allerlei overtuigingen die ons beperken in ons zijn.

Als je schildert, werk je vanuit een ander deel in je hersenen

en zet je dus automatisch je rationele denken even uit. Daardoor is er de mogelijkheid om met schilderen in contact te komen met je eigen geest. Je kunt zelfs schilderen vanuit je geest. En geest kan contact hebben met Geest/geest en dus kun je op zo’n moment ook heel gemakkelijk verbinden met Gods Geest. Dat is een heel mooi proces dat ik zelf heb mogen ervaren en wat voor mij het schilderen een diepere dimensie geeft. Ik hou ervan om zo te schilderen en maakte al heel veel kunst op die manier. De kunst die je dan maakt is anders. In mijn ogen bevat zo’n schilderij een kracht om te spreken en straalt het rust en positiviteit uit. Omdat ik God dan heel dichtbij ervaar en iets ontvang van Hem.

Wil je deze manier van schilderen wel eens beleven? Klik dan hier…

Rebecca