Waarom zie ik er ziek uit vandaag, terwijl ik me prima voel??

Kent u dat? Dat iemand aan u vraagt of u zich wel goed voelt vandaag? Terwijl u zich prima voelt! Wat is dat toch? Hoe komt dit?

Het heeft in elk geval niets te maken met iets fysieks, maar alles met de kleuren die u op dat moment draagt. Als u kleuren draagt die niet passen bij uw uitstraling, dan kunt u er ziek uitzien. Het omgekeerde kan ook gebeuren: U voelt zich niet zo fit, maar u krijgt complimentjes over hoe goed u er uitziet.Dit alles is de invloed van kleur en daar ga ik het over hebben in dit artikel.

IMG_4881

 

De kleur van uw haar, ogen, huid en lippen bepalen wat u mooi staat. Wat de mode ook voorschrijft, uw uitstraling wordt sterker wanneer u de juiste kleuren draagt.  Goede kleuren laten uw huid stralen, lijntjes worden minder zichtbaar en tekenen van moeheid verminderen. Ook uw ogen worden feller van kleur bij de juiste kleuren.  Het laat u als het ware tevoorschijn komen!

 Wat is nu de juiste kleur voor u?

 Daar kunt u achter komen door een kleuren analyse te laten doen. Maar in dit artikel leg ik u graag de basis uit:

Er zijn koele types en warme types. Dit hangt af van de kleur van uw huid, haar en ogen.

Je kunt deze types dan weer indelen in groepen. Sommige testen hebben het over Herfst, Winter, Zomer en Lente types. Weer andere tests maken onderscheid in koel – warm, licht – donker, helder – gedempt en glanzend –mat.Het heeft allemaal te maken met veel of weinig contrast in uw gezicht, en met een warme of koele ondertoon in de huid. Warme kleuren hebben een gele ondertoon en koele kleuren hebben een blauwe ondertoon.  Vandaar de seizoensnamen voor de verschillende types : de winter heeft koele, contrastrijke kleuren, de zomer veel gedempte koele kleuren, de herfst warme, diepe kleuren en de lente heldere, warme kleuren.

IMG_3774
Typische herfst kleuren
  • Mensen met een donkere haarkleur zijn over het algemeen mooi in donkere kleuren.
  • Mensen met licht haar zijn meestal mooier in lichtere kleuren.
  • Heeft u donker haar met hele lichte ogen? Zorg dan dat uw outfit vooral donker is met lichte accenten (in uw overhemd of accessoires).
  • Zijn uw huid, haar en ogen ongeveer even licht, dan hebt u weinig contrast in uw gezicht. Zorg er dan voor dat de kleding die u draagt ook rustig is en niet veel contrast heeft. Gaat u daarentegen toch kleding dragen met veel contrast (licht- donker of heftige prints), dan zal alle aandacht naar uw kleding gaan en valt uw gezicht dus minder op.
    Draag dan kleding in ton sur ton kleuren, met andere woorden kleuren die in elkaar overlopen.
  • Hebt u donker haar, een lichte huid en fel blauwe ogen, dan heeft u veel contrast in uw gezicht en kunt u dus ook kleding met veel contrast dragen. Bijvoorbeeld zwart/wit.
  • Heeft u veel contrast in uw gezicht, dan zal contrast in uw kleding ook vaak mooi zijn. Veel verschil tussen donker en licht in uw gezicht, kan bij herhaling in uw kleding uw uitstraling versterken. Bijvoorbeeld een donker jasje met een lichte bloes of overhemd.
  • Heeft u licht haar en heel donkere ogen, draag dan geen groot donker vlak, maar kleinere stukken, zoals een blouse ergens onder,een  accessoire, of donkere print op lichte ondergrond.
  • Er zijn ook kleuren die universeel zijn oftewel kleuren die bijna iedereen staan. Voorbeelden hiervan zijn paars, koraalrood, turkoois, ‘spijkergoed’ blauw en grijsblauw. Ze zijn niet helder of gedempt, niet donker of licht, niet koel of warm. Daarom staat denim iedereen goed.

“The best colour in the whole world is the one that looks good on you.”

– Coco Chanel –

Als laatste ben ik heel benieuwd wat uw lievelingskleur is! Houdt u van warme kleuren of juist van koele? Waar voelt u zich het beste bij? Ik zou het leuk vinden als u hieronder uw reactie geeft. 

Living Expression staat voor een uniek design passend bij uw uitstraling, dat uw schoonheid onderstreept. Bent u op zoek naar een leren jasje of een leren tas die past bij u,en die speciaal voor u is beschilderd? Neem dan gerust contact met mij op. Ik maak u graag blij met iets wat u kan onderscheiden van de massa, en waar u nog jaren plezier van heeft!

Kijk ook voor meer informatie op: www.livingexpression.nl of volg me op Facebook: www.facebook.com/livingexpressionart

IMG_2933