Het is sale en je gaat lekker winkelen met je vriendin. Het is een heerlijke dag en je geeft je geld lekker uit, want het is toch uitverkoop en dus stukken goedkoper! Voor wat je uitspaart neem je een lekkere lunch en een drankje. En je koopt natuurlijk extra veel, want voor die prijs hoef je […]

Sla jij je slag? Of mis je volledig?

Het is sale en je gaat lekker winkelen met je vriendin. Het is een heerlijke dag en je geeft je geld lekker uit, want het is toch uitverkoop en dus stukken goedkoper! Voor wat je uitspaart neem je een lekkere lunch en een drankje. En je koopt natuurlijk extra veel, want voor die prijs hoef je het niet te laten. Thuis laat je blij zien wat je allemaal hebt gekocht. Je partner kijkt er naar en zegt droogjes: “Had je die blouse niet al?” Jij antwoordt:”nee hoor, die blouse is net een beetje anders”. “Je hebt wel veel gekocht zeg!” “Ja, schat, het is uitverkoop!” Hij: “Het is toch altijd uitverkoop? Heb je dat echt wel nodig”? Je schudt alle opmerkingen van je af en gaat de volgende dag eens kijken welk kledingstuk je nu aan doet. Als je voor de spiegel staat merk je dat je net niet een passend kledingstuk voor erbij hebt. Nou ja, je legt het even terzijde, komt nog wel.
Herken je dat? En al die kledingstukken ergens in je kast met de labels er nog aan?

Tja, als je tennist, moet je wel de bal raken. En als je in de sale gaat winkelen, moet je wel raak schieten. Is de sale jouw grote struikelblok? Koop je veel te veel en kost het dus alleen maar geld? Of koop je de verkeerde stukken waarvan je de winter of zomer erna denkt: wat een vreselijk ding? Of geef je een te hoge prijs voor je sale stukken? Ben je een emotionele koper in de sale? Tja, de sale kan je veel geld opleveren, maar ook veel geld kosten. Wat is nou wel handig en hoe heb je echt profijt van de uitverkoop? Zodat je echt veel geld bespaart en meer kunt met minder?

 

Ik geef je VIJF tips voor winkelen in de uitverkoop. Hier komen ze:
Maak een lijstje van wensen en van dingen die een aanvulling zijn op wat je al hebt. Dit maakt dat je gericht gaat zoeken en je minder laat verleiden tot koopjes, die uiteindelijk toch niet helemaal naar je zin en smaak zijn. Wanneer je tijdens het seizoen al bijhoudt wat je graag zou willen hebben en wat een aanvulling is voor je kast, dan is een dergelijke lijst al klaar als de uitverkoop begint. Je streept af wat je al hebt en gaat tijdens het winkelen verder met het scoren van wat je echt wil hebben. Zo voorkom je ook herhaling in je kast.
Onderzoek waar je het beste deze kledingstukken kunt vinden van de juiste kwaliteit en kleur. Kijk al even online naar wat winkels hebben, maar laat je winkeldag je niet ontnemen door alles online te gaan kopen. Een dagje shoppen met je vriendin is een feest, toch? En je kunt passen en voelen aan de stof. Heel belangrijk!
Koop alleen dat wat op je lijst staat en niet meer dan dat! Je wordt natuurlijk verleidt, maar dat levert alleen meer risico voor miskopen op. Op je lijst staan dingen die je al lange tijd wilde hebben en die je dus echt wil. Neem je dus voor om daarnaar op zoek te gaan en niets anders.
Wacht tot de uitverkoop goed op gang is gekomen. De korting loopt natuurlijk op, hoe verder je in de uitverkoop bent. Ga voor minimaal 50 % want anders had je het bijna net zo goed buiten de uitverkoop kunnen kopen.
Bezoek een outlet in de sale en bespaar nog meer. Let wel op: alleen in de sale, want anders is een outlet nog steeds te duur. Tijdens de uitverkoop krijg je vaak nog 50% korting op de afgeprijsde prijs. Dus dat levert echt veel op. De beste tijd voor een outlet is net voordat de echte uitverkoop begint. Dus in december, net voor kerst en eind juni. Er hangt altijd nog heel veel, dus kansen genoeg!

Natuurlijk kan de uitverkoop je misleiden. Maar je kunt er ook jouw kans in zien. Het hangt allemaal af van je voorbereiding en je keuzes. Koop je impulsief? Of had je al een lijst met wat je graag wilde hebben? Hoe specifiek was je lijst? Wat wil je er voor uitgeven en wat is de winkelprijs? Hoe goed ben jij geïnformeerd over je wensen, als het gaat om wat het kost en welke kwaliteit je wilt? Durf je heel specifiek te zijn en buiten je eigen belemmeringen een wensenlijst te maken, zonder te denken dat het niet kan? Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen!

Het is dus heel belangrijk om van te voren al een wensenlijst te maken. Zo kom je niet in de verleiding om iets te kopen wat je al hebt, of om een impulsaankoop te doen. Kijk goed in je kast: wat heb ik al en wat is een aanvulling? Laat je inspireren tijdens het seizoen: wat zie ik voorbij komen en vind ik leuk of bijzonder?
Maak je wensenlijst heel specifiek: hoe ziet het kledingstuk eruit? Welke kleur moet het hebben? Wat is jouw budget? Waar ga jij je wensen vinden? Plan dan heel gericht je bezoek aan die plek op de juiste dag in het verloop van de uitverkoop. Dus: veel succes en geniet van de uitverkoop!

Welke voorbereiding tref jij voordat je gaat shoppen in de uitverkoop? Ik waardeer je reactie enorm. Deel het in het reactieveld onder dit blog. Zo inspireren vrouwen elkaar en worden we allemaal sterker!

Hou jij behalve van shoppen ook van een lekkere high tea met je vriendin(nen)?  Dan is mijn High Tea Inspiration Special echt iets voor jou. Tijdens een high tea krijg je een Gratis workshop over kleur en stijl. Hoe maak je combinaties en wat staat jouw figuur wel en wat niet. Je geniet met een groep vrouwen van een gezellige high tea en gaat geïnspireerd en voldaan naar huis. En tijdelijk mag je GRATIS een tweede  persoon meenemen naar de high tea. Je koopt dus maar 1 ticket en mag met twee personen van de high tea genieten! Klik op de knop voor meer info en boek jouw high tea nu!

[button link=”#https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-special-37804603587″ type=”big” color=”red”] Hier klikken[/button]