Help! Mijn kast heeft overgewicht!

Een kast met overgewicht. Het is zo herkenbaar. Veel vrouwen hebben een propvolle kast. Je wil wel graag een overzichtelijke kast, maar je houdt van kleding, veel kleding. Hoe krijg je dat voor elkaar?Je bent ’t overzicht kwijt van wat je allemaal hebt. ’s morgens weet je niet wat je aan moet trekken en als je iets specifieks zoekt, kun je het niet vinden. Of je pakt iets en er blijkt ineens een gat in te zitten. Die print is wat vaal. Lastig, lastig, lastig!

Een overvolle kast geeft zoveel stress en maakt het leven alleen moeilijk. Kleding dient de vrouw en niet de vrouw de kleding. Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Hoe creëer je overzicht? Ik gooi soms weg en dan mis ik het ineens. Dan wil ik het toch ineens aan. Of ik vind het gewoon mooi en kan er geen afscheid van nemen. Hoe creëer ik veel keus en weinig keuzestress? Hoe maak ik mijn kledingkast toegankelijk?

Chaos dus. En keuze stress. Want je kunt kiezen uit héél veel. En ja, dit is leuk, maar dat eigenlijk ook. En past bij deze gelegenheid deze rok nu beter? Of die jurk? O, maar waar was nu dat bijpassende hemdje? En welke schoenen passen hierbij? Het kost dus heel veel tijd voor je om jouw kleding voor de dag of het feest uit te zoeken. Daardoor verlies je plezier erin, en dat is jammer. Want aankleden is een must. Het ondersteunt jou. Je wil dat jij zichtbaar bent met jouw kleding. Dat het jou laat zien. Maar dat wordt steeds lastiger met zo’n volle kast. Kan dat anders? En hoe dan?

Ja, natuurlijk het kan anders. Ik geef je hier een paar simpele ingrepen die iedereen kan uitvoeren:

 1. Ruim op! Plan wat tijd in en ga door je kast en gooi weg wat kapot is en vaal of bleek. Verwijder ook wat nog goed is, maar waar je diep in je hart niet blij van wordt. Bijvoorbeeld door het model, de kleur of de maat.
 2. Leg nu alles op kleur. Blauw bij blauw en rood bij rood. Zwart bij elkaar, enzovoorts. Zo ontstaat al een duidelijker beeld in kleur.
 3. Zorg nu dat je de kleding op soort legt. Korte mouw bij korte mouw, broeken bij elkaar, jurken bij elkaar.
 4. Maar nu een indeling in je kast op soort en kleur. Dus een plek met broeken, allemaal op kleur. Een plek voor rokken op kleur, enzovoorts.
 5. Onderhoud je systeem. Hang kleding terug op kleur. Het spaart zo veel tijd ten opzichte van wat het kost!

 

Een overvolle kledingkast geeft dus chaos. En chaos is niet erg behulpzaam als je ‘s morgens jezelf wil kleden.

Geef jezelf nu wat tijd om door je kast heen te gaan en er uit te halen wat je in ieder geval weg wil doen. Dat is stap 1 op weg naar een overzichtelijke en fijne kledingkast. Deel vervolgens in het reactieveld hieronder wat jij weg hebt gedaan uit jouw kast. Ik ben heel benieuwd en samen met andere lezers inspireert het ons.  Dus jouw reactie is heel waardevol voor ons allemaal! Alvast bedankt

Heb jij interesse in unieke kleding en accessoires? Kom dan eens naar mijn winkel op de Oude Wal 50 in Hoogvliet!

Kom ook naar mijn gratis High Tea Inspiration Event. Een gratis workshop over kleur en een high tea tegen kost prijs.

geef jezelf op via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-event-32438185486

Rebecca

 

 

10 antwoorden
 1. Marielle van der Vlies
  Marielle van der Vlies zegt:

  Leuk blog Rebecca! Eerdere heb ik dit al gedaan, waardoor mijn kledingkast betrekkelijk leeg is, zeer overzichtelijk en opgeruimd. Daarbij draag ik voornamelijk blauw, dus ook dat is makkelijk geworden. Hele fijne, praktische tips, dank je wel!

  Beantwoorden
  • Rebecca Siccama
   Rebecca Siccama zegt:

   Hoi Marielle,
   Bedankt voor je reactie.
   Kiezen voor een kleur is heel handig! Blauw is ook een heel goede kleur voor jou. Staat je heel erg goed.

   Beantwoorden
 2. Anneke
  Anneke zegt:

  Hallo Rebecca,

  je hebt helemaal gelijk. Als er nieuwe dingen in komen, moet er ook wat weg. Anders loopt de kast vol. Dat is niet prettig.
  Een goede reminder om dit project voor de zomervakantie onder handen te nemen.

  Beantwoorden
  • Rebecca Siccama
   Rebecca Siccama zegt:

   Dank je wel voor je reactie, Anneke.
   Leuk project voor de zomer. En als je zorgt dat er alleen in komt wat een aanvulling is bij wat je al hebt, krijg je een rijke kast.

   Beantwoorden
 3. Marion Geelen-Landeo
  Marion Geelen-Landeo zegt:

  Hoi Rebecca, jouw tips zijn heel herkenbaar en heb ik inderdaad toegepast en het effect is zeer transformerend! Ik draag nu heel andere kleding omdat die tevoorschijn is gekomen. Ik propte eerder ook mijn kasten helemaal vol omdat ik niets weg kon doen. Nu ik lege en overzichtelijke kasten heb, is er veel meer rust in mezelf en in mijn hoofd!

  Beantwoorden
  • Rebecca Siccama
   Rebecca Siccama zegt:

   Hoi Marion, Dank je wel voor jouw waardevolle reactie op mijn blog! Een overzichtelijke kast geeft inderdaad veel rust en ruimte in je hoofd. Heerlijk is dat!

   Beantwoorden
 4. Saskia van de Riet
  Saskia van de Riet zegt:

  ZOOOO herkenbaar 😉
  tot voor kort.
  Ik heb alles in mijn kast op hangers op omgekeerde hangers gehangen (met de open kant van de haak naar voren, ipv achteren). Zo kon ik precies zien wat ik al 12 maanden niet heb gedragen: alles op die hangers heb ik in één naar de kringloopwinkel gebracht. WAT een opluchting! Weg stress. Weg tijdverspilling. Weg frustratie. Alles wat er hangt:
  past me
  zit lekker
  staat me goed

  Echt een overwinning op mezelf! Kan het van harte aanbevelen.

  Beantwoorden
  • Rebecca Siccama
   Rebecca Siccama zegt:

   Heerlijk! Een opgeruimde en overzichtelijke kast is zo waardevol! Fijn dat je er zo’n goede ervaring mee hebt! Mijn tip voor jou: zorg nu dat je alleen aanvult met wat jouw kast rijker maakt, en niet weer meer van hetzelfde. Het wordt alleen maar leuker!

   Beantwoorden
 5. Elsje Visser
  Elsje Visser zegt:

  Mmm, interessant onderwerp. Ik heb het de laatste tijd al aardig geordend, maar helaas kraakt mijn kast nog steeds. Ik hou erg van kleren, maar trek me weinig aan van mode. Kortom, dat is al geen reden om iets weg te doen… En jawel, het blijft…

  Beantwoorden
  • Rebecca Siccama
   Rebecca Siccama zegt:

   Hoi Elsje, dank je wel voor je reactie. Een volle kast hoeft geen probleem te zijn, als alles erin maar waardevol en draagbaar is en als je kast maar overzichtelijk is zodat je makkelijk kunt kiezen wat je wil dragen.
   Groetjes Rebecca

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *