Help! Mijn kast heeft overgewicht!

Een kast met overgewicht. Het is zo herkenbaar. Veel vrouwen hebben een propvolle kast. Je wil wel graag een overzichtelijke kast, maar je houdt van kleding, veel kleding. Hoe krijg je dat voor elkaar?Je bent ’t overzicht kwijt van wat je allemaal hebt. ’s morgens weet je niet wat je aan moet trekken en als je iets specifieks zoekt, kun je het niet vinden. Of je pakt iets en er blijkt ineens een gat in te zitten. Die print is wat vaal. Lastig, lastig, lastig!

Een overvolle kast geeft zoveel stress en maakt het leven alleen moeilijk. Kleding dient de vrouw en niet de vrouw de kleding. Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Hoe creëer je overzicht? Ik gooi soms weg en dan mis ik het ineens. Dan wil ik het toch ineens aan. Of ik vind het gewoon mooi en kan er geen afscheid van nemen. Hoe creëer ik veel keus en weinig keuzestress? Hoe maak ik mijn kledingkast toegankelijk?

Chaos dus. En keuze stress. Want je kunt kiezen uit héél veel. En ja, dit is leuk, maar dat eigenlijk ook. En past bij deze gelegenheid deze rok nu beter? Of die jurk? O, maar waar was nu dat bijpassende hemdje? En welke schoenen passen hierbij? Het kost dus heel veel tijd voor je om jouw kleding voor de dag of het feest uit te zoeken. Daardoor verlies je plezier erin, en dat is jammer. Want aankleden is een must. Het ondersteunt jou. Je wil dat jij zichtbaar bent met jouw kleding. Dat het jou laat zien. Maar dat wordt steeds lastiger met zo’n volle kast. Kan dat anders? En hoe dan?

Ja, natuurlijk het kan anders. Ik geef je hier een paar simpele ingrepen die iedereen kan uitvoeren:

  1. Ruim op! Plan wat tijd in en ga door je kast en gooi weg wat kapot is en vaal of bleek. Verwijder ook wat nog goed is, maar waar je diep in je hart niet blij van wordt. Bijvoorbeeld door het model, de kleur of de maat.
  2. Leg nu alles op kleur. Blauw bij blauw en rood bij rood. Zwart bij elkaar, enzovoorts. Zo ontstaat al een duidelijker beeld in kleur.
  3. Zorg nu dat je de kleding op soort legt. Korte mouw bij korte mouw, broeken bij elkaar, jurken bij elkaar.
  4. Maar nu een indeling in je kast op soort en kleur. Dus een plek met broeken, allemaal op kleur. Een plek voor rokken op kleur, enzovoorts.
  5. Onderhoud je systeem. Hang kleding terug op kleur. Het spaart zo veel tijd ten opzichte van wat het kost!

 

Een overvolle kledingkast geeft dus chaos. En chaos is niet erg behulpzaam als je ‘s morgens jezelf wil kleden.

Geef jezelf nu wat tijd om door je kast heen te gaan en er uit te halen wat je in ieder geval weg wil doen. Dat is stap 1 op weg naar een overzichtelijke en fijne kledingkast. Deel vervolgens in het reactieveld hieronder wat jij weg hebt gedaan uit jouw kast. Ik ben heel benieuwd en samen met andere lezers inspireert het ons.  Dus jouw reactie is heel waardevol voor ons allemaal! Alvast bedankt

Heb jij interesse in unieke kleding en accessoires? Kom dan eens naar mijn winkel op de Oude Wal 50 in Hoogvliet!

Kom ook naar mijn gratis High Tea Inspiration Event. Een gratis workshop over kleur en een high tea tegen kost prijs.

geef jezelf op via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-event-32438185486

Rebecca