Heb jij dat ook? Dat jij je elk jaar voorneemt dat deze december wat rustiger zal zijn?

Heb jij dat ook? Dat jij je elk jaar voorneemt dat deze december wat rustiger zal zijn? En dat je wat meer wil genieten van de maand in plaats van al die stress? En toch merk ik elk jaar dat het mega druk is deze maand en dat ik overal doorheen vlieg. De december maand staat weer op het punt van start te gaan en ons mee te nemen in haar rollercoaster.

Wat kunnen we nu doen om die maand anders te laten verlopen? Ik schrijf hier wat tips die ik mezelf geef en misschien kan ik jou daar ook mee inspireren…

 • Koop de cadeautjes al vroeg zodat je op tijd alles hebt. Koop online waarvan je toch wel weet dat het goed zal zijn en spaar daarmee energie uit .
 • Zorg dat je de cadeaus die je echt in een winkel moet halen goed voorbereid plant. Ga niet op de drukste momenten winkelen maar kies een rustig moment zoals ’s morgens vroeg of einde van de dag. De meeste mensen gaan op zaterdag bijvoorbeeld pas na 13 uur winkelen, dus dan heb jij de hele ochtend om lekker rustig te winkelen.
 • Als je dan toch moet winkelen, doe dat dan in een leuke stad samen met iemand van wie je houdt en die winkelen leuk vindt. Maak er meteen een uitje samen van met veel quality time tijdens een lunch of diner.
 • Plan je route vooraf alvast in als je gaat winkelen. Kijk goed bij welke winkels je moet zijn en waar die zitten. Zoek ook alvast een restaurantje uit . dat scheelt al heel veel tijd die je kunt besteden bij een kopje koffie.
 • Ga niet te lang door, maar neem op tijd je pauze zodat je blij blijft.
 • Kies deze maand de activiteiten die jou echt blij maken en waarmee je meteen ook tijd kunt besteden aan vriendschappen en familiebanden. Samen iets leuks doen geeft veel meer verbinding dan alle winkels aflopen.
 • Maak van het versieren van je huis ook een gezellig moment met elkaar. Samen versieren en daarna wat drinken geeft een knus familie gevoel.
 • Wees samen creatief en verzin nieuwe dingen met de oude kerstversiering die je al hebt. Maak er leuke nieuwe sierstukjes en lichtobjecten van zodat het weer helemaal nieuw oogt. Zo hoef je ook niet naar de winkel voor nieuwe kerstversiering. Je bespaart energie en geldJ
 • Plan alvast momenten om samen naar buiten te gaan. Een heerlijke wandeling in de natuur geeft energie, blijdschap en fijne tijd met elkaar. De natuur is de beste plek om tot rust te komen!
 • Zorg voor een eenvoudig kerstmenu wat je al voor kunt bereiden zodat je op de dag zelf alle tijd hebt voor samen zijn.
 • Probeer eens zonder suiker feest te vieren. Suiker is erg ongezond, maakt ons dik en zorgt voor veel ziektes. Er zijn heel veel recepten op internet te vinden met suikervrije lekkere hapjes. Ze zijn net zo gemakkelijk te maken en smaken heerlijk. Probeer bijvoorbeeld eens suikervrije havermout muffins of heerlijke geroosterde pompoen frites met een krokant korstje. Gezond en lekker. Recept nodig? Stuur me een bericht.
 • Focus je op de dingen die echt belangrijk zijn en besteedt daar je tijd en aandacht aan. De rest wat er nog op je lijstje staat komt echt wel. Er ligt weer een heel nieuw jaar voor je!
 • Laat je niet afleiden door al die leuke filmpjes en ander leuks op internet. Voor je het weet is je tijd opgeslokt en het geeft je aan het einde geen gevoel van verbinding.

 

Wil je nog tijd investeren in iets dat echt leuk is en quality time is voor jou en je dochters, vriendinnen of zussen? Kom dan naar mijn High Tea Inspiration Special! Een heerlijke bijna suikervrije high tea met een workshop schilderen op rest leer. Het is een middag vol gezelligheid en ontspanning en je gaat naar huis met je zelf gemaakte sieraad. Dat is dan weer leuk om je kerstoutfit mee op te sieren. En wat is er nou leuker dan iets dat je zelf gemaakt hebt? De eerstvolgende is op 15 december en daarna een high tea op 19 januari. Klik op de link voor informatie en reserveren.:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-special-37804603587

Je kunt daar ook zien welke andere data er mogelijk zijn. Want als je deze maand niet kunt is er nog een nieuwe mogelijkheid in 2019! En hoe eerder je reserveert, hoe mooier de bijdrage is!

 

Rebecca