Wat doet kleding met ons? Hoe belangrijk is het? Wat doet het als ik me niet zo best voel? Of wat doet het als ik me super voel? Je wil je best leuk kleden en daar ook wel moeite voor doen, maar er zijn zoveel dagen dat je daar helemaal geen zin in hebt. Je […]

Ik heb geen zin vandaag! Moet dit echt?

Wat doet kleding met ons? Hoe belangrijk is het? Wat doet het als ik me niet zo best voel? Of wat doet het als ik me super voel? Je wil je best leuk kleden en daar ook wel moeite voor doen, maar er zijn zoveel dagen dat je daar helemaal geen zin in hebt. Je voelt je moe, of een beetje ziek, of er zit net vandaag een pukkel. Moet dat nu echt? Mooi kleden of goed aangekleed zijn hoeft toch niet elke dag? Op zo’n dag wil je gewoon iets uit je kast trekken en klaar! Geen gedoe. Helemaal als je stress en haast hebt. Wat is het nut dan van goede kleding op zo’n dag?

Rood is 1 van mijn favoriete kleuren.

Op deze dagen heb je de neiging minder aandacht aan je uiterlijk te besteden. Heel begrijpelijk. Het is niet je beste dag en daar reageer je op. Maar juist op deze dag heb je het nodig om jezelf goed te verzorgen en extra aandacht te geven. Juist nu verdien je het om jezelf liefdevol te kleden. Wist je dat je pukkel minder zichtbaar is als je de goede kleur draagt? En dat je er dan minder ziek uitziet? En dus gebeurt er dan iets. Je trekt de kleur aan waar je altijd zo op gesteld bent, kijkt in de spiegel en ziet dat het allemaal wel meevalt. Nog een beetje mascara en wat rouge (heel licht) en je ziet er prima uit. En daardoor voel je je beter, wat weer maakt dat collega’s je serieus nemen en misschien zelfs zeggen dat je er zo goed uitziet vandaag! Want wat gebeurt er als je er ziek uitziet en ze spreken dat uit? Je voelt je nog zieker!

Hoe kleed je je nu mooi én relaxed onder alle omstandigheden?

  1. Begin met de juiste kleur, die jou laat stralen en waar je je prettig bij voelt. De kleur die je een goed gevoel geeft als je gezond of happy bent.
  2. Let nu ook op het juiste model dat jouw figuur het beste benadrukt op positieve elementen.
  3. Kijk nu of je iets ziet wat ook lekker relaxed zit en toch goed kleedt. Bijvoorbeeld een broek die goed past en prettige stretch heeft.
  4. Leg je kleding al klaar op de avond voor je gaat slapen. Dan hoef je er ’s morgens minder over na te denken.
  5. Kies een vrolijk accessoire waar je blij van wordt.

Op dagen dat jij je wat minder voelt levert het juist veel op om je goed te kleden. Het is de moeite meer dan waard! Als jij er beter uitziet, voel jij je ook beter!

Wat doe jij aan op een dag dat jij je wat minder fit en fris voelt? Deel het in het reactieveld onder dit blog. Ik vind jouw reactie heel waardevol omdat het mij en de andere bloglezers  inspireert en nieuwe inzichten geeft.

Wil jij wel weten over kleur en stijl? Over hoe jij het beste uit jezelf naar boven kunt halen? Hoe je elke dag weer met een goed en stralend gevoel de wereld kunt betreden? Kom dan naar mijn High Tea inspiration Event. Je krijgt deze avond een gezellige high tea met een gratis workshop over kleur en stijl. Klik hier voor meer informatie:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-event-32438185486

Hartelijke groet,

Rebecca