Beauty to match Yours! (deel 1)

Beauty to match Yours! Hoe belangrijk is het om te zijn wie we zijn in ons leven? We zijn allemaal unieke mensen met een eigen kleur, talent en bestemming. Ik geloof in bestemming. Het is het unieke wat in iemand besloten ligt, in iemands persoon, in zijn of haar geest, en wat een unieke bijdrage mag leveren om de wereld mooier te maken. Als jij volledig tot bloei komt, kan dit moois ontsloten worden en die bijdrage leveren. Maar als je niet mag of kunt bloeien blijft het opgesloten in je. Het is dus van belang dat iedere persoon tot bloei kan en mag komen in zijn of haar leven.

Bloei is iets heel ingewikkelds. Hoewel het soms zo normaal lijkt, bomen en planten bloeien op hun tijd, en het enige wat ze schijnbaar nodig hebben is een plek. Maar ook voor planten en bomen is het ingewikkelder dan dat. Ze hebben vruchtbare aarde nodig en water uit de grond. Ook hebben ze de juiste temperatuur nodig en voldoende zonlicht. En voor elke soort ligt die behoefte weer anders. Het komt best nauw. Je kunt niet elke boom zomaar overal planten. Tenzij we de omstandigheden creëren die ideaal zijn.

IMG_3681

 

Bij mensen lijkt bloei nog ingewikkelder te zijn. Als mens hebben we liefde, aandacht en positieve feedback nodig om te bloeien. En dat dan buiten onze behoefte aan eten en drinken en slapen om. Aan alleen slaap en eten en drinken hebben mensen niet voldoende. Ook al zijn het onze basis behoeftes. We hebben meer nodig om tot bloei te komen. Hoe komt het anders dat sommige mensen zo veel hebben bij te dragen aan de wereld, en anderen zo weinig? En ja, ik weet dat het heel ingewikkeld is, dat IQ ook mee doet bijvoorbeeld. Maar ik weet ook dat kinderen die van jongs af aan positief gestimuleerd worden en liefde en bevestiging ontvangen, hun IQ beter ontwikkelen. IQ blijkt te kunnen ontwikkelen door omstandigheden. We kunnen eraan bijdragen dat een kind tot bloei komt!

IMG_3698

 

Dat is ook iets heel moois om te weten: dat we in staat zijn als mensen andere mensen tot bloei te brengen. Dat we invloed hebben op de toekomst. Ben jij je daar bewust van?

We kunnen daarin een keuze maken. Het gaat namelijk niet vanzelf! We hebben mensen nodig die ons bevestigen en liefhebben. Ben je zelf tot bloei gekomen in je leven, dan is het misschien gemakkelijker dan wanneer je niet tot bloei bent gekomen. ( ik denk dat ieder mens wel van zichzelf weet of er bloei is. Dat kun je zien aan de vruchten.) Maar nog steeds is het een keus om je kind aandacht en liefde te geven, en positief te stimuleren. Om je te verdiepen in de wereld van je kind en zijn of haar unieke gaven te ontdekken. En wanneer je geen bloei ervaart in je leven is het lastig, omdat je geen goed voorbeeld hebt en dus niet weet hoe dat moet. Maar je kunt ervoor kiezen het anders te doen en je kunt je verdiepen in wat je dan zou willen voor je kind en hoe je dat gaat bereiken. Je kunt ook jezelf tot bloei brengen, door te zoeken naar de juist omstandigheden voor jouw bloei. Jij mag er zijn, Je hebt iets bij te dragen aan deze wereld. Je bent mooi en uniek!

Volgende week deel 2 van deze post. Hoe ziet jouw bloei eruit? En wat draag jij bij aan de bloei van anderen?

Kijk ook eens op mijn website, hoe ik unieke, draagbare  kunst maak voor unieke mensen. www.livingexpression.nl   Of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de contact pagina, zodat je op de hoogte blijft van acties en speciale evenementen met Living Expression.