5 redenen voor dankbaarheid:

De laatste tijd wordt ik me regelmatig bewust van het belang van dankbaarheid. Dankbaarheid is een belangrijke waarde in het leven om succesvol te kunnen zijn. En succes willen we allemaal. Succesvol zijn betekent dat je een geluksgevoel hebt, ook als het tegenzit, dat je durft om nieuwe dingen te doen en uit je comfort zone durft te komen. Succesvol zijn is ook genieten van het proces naar je doel toe. Succes is niet per se veel geld hebben of dure spullen bezitten.Succes gaat over moed en durf, over dromen die je durft om te zetten in iets concreets. En dankbaarheid is een belangrijke motor om succes te hebben. Sinds twee jaar ben ik bezig met mijn eigen business als kunstenares. Ik geloof dat het mogelijk is voor kunstenaars om van hun werk te leven. Maar hoe doe je dat? Een hele uitdaging en ik neem je graag mee in het proces dat ik meemaak en deel graag de lessen die ik leer met je.

img_6617img_6618-1

Hieronder geef ik je vijf redenen voor dankbaarheid:

  • Door dankbaarheid kan ik de positieve dingen zien en als ik me daar op richt krijg ik moed om verder te gaan.
  • Dankbaarheid geeft mij energie. Als ik zie wat er allemaal goed is gegaan op een dag, of wat ik allemaal al wel heb, dan voel ik de energie stromen en krijg ik zin om door te gaan.
  • Dankbaarheid maakt ook dat ik mezelf een schouderklopje durf te geven over dat wat ik wel bereikt heb vandaag. Zo laat ik me minder leiden door de dingen die nog niet meteen lukken en krijg ik ook meteen meer geduld met mezelf.
  • Dankbaarheid maakt me bewust dat ik niet alleen ben en dat er heel veel mensen zijn die me steunen en ideeën geven. Ook besef ik dan dat mijn Vader mij steunt elke dag.
  • Dankbaarheid is als licht in het duister. Het maakt het licht lichter en het duister minder. Hoe meer dankbaarheid ik voel, hoe meer ik zie.

img_6694img_6698

Ik heb me voorgenomen om bewuster met dankbaarheid in het leven te staan en te genieten van mijn proces. Daarom probeer ik om elke dag te evalueren waarvoor ik dankbaar ben en dat op te schrijven in een boekje. Zo blijven mijn dankbaarheids gedachten heel concreet en bewaard en kan ik over een jaar heel goed zien wat er allemaal gebeurt is in mijn leven.

Al een tijdje beschilder ik notitieboekjes in A5 formaat in series van 10 stuks, zodat ik ook klanten die iets kleins willen kan bedienen. Deze boekjes lenen zich heel goed voor dit doel. Ik bied ze graag aan jullie aan, zodat jullie net als ik, je voordeel kunnen doen doordat dankbaarheid je weg van succes verlicht. Mocht je interesse hebben in een notitie boekje, stuur me dan gerust een mail, of reageer op mijn blog. Ook via Facebook kun je een berichtje sturen. Ze kosten €9,00 per stuk en €16,00 per twee stuks, exclusief verzendkosten (€1,95). Er zijn witte, oranje, gele en paarse boekjes met gelinieerd papier. Ik hoop veel van jullie blij te kunnen maken met een boekje voor dankbaarheid. En natuurlijk ook altijd leuk als kado voor een gelegenheid!