Vijf tips om lang te kunnen genieten van je leren tas

Een leren tas is een natuurproduct en als je er goed voor zorgt, kun je lang genieten van de schoonheid van jouw leren tas. Sommige soorten leer worden in de loop van de jaren zelfs alleen maar mooier! Wanneer je een tas koopt die helemaal naar je zin is kun je er zelfs gemakkelijk een leven lang mee doen. En als je er even op uitgekeken bent, berg je hem voor een tijdje goed op zodat je hem een paar jaar later weer tevoorschijn kunt halen in goede staat om er weer de show mee te stelen.

hqdefault

De volgende tips helpen je om jouw leren tas een lang leven te geven:

  1. Spuit je tas na aankoop direct in met een speciale leerbeschermende en onderhoudende spray. Let op de leersoort: voor diverse leersoorten is een ander middel aanbevolen. Herhaal dit elk half jaar. Spuit met een afstand van ongeveer 20 centimeter en spray een lichte laag op je tas. Laat hem daarna drogen in een goed geventileerde ruimte.
  2. Is je tas vies geworden? Laat de tas dan eerst drogen en verwijder het vuil dan met een zacht en schoon borsteltje.
  3. Stel je tas niet bloot aan direct zonlicht. Zonlicht droogt het leer uit en zorgt voor verkleuring van de verf.
  4. Zet je tas nooit op een verwarming of kachel. Ook niet om te drogen. Het droogt het leer uit en dat kan zorgen voor scheurtjes en uitdroging van het leer.
  5. Als je jouw tas een tijdje niet gebruikt, vul hem dan met vloeipapier, zodat hij mooi in vorm blijft. Zet hem weg op een droge, koele plaats in een stofzak van katoen. Zorg dat de handvaten voldoende ruimte hebben, zodat je jouw tas de volgende keer niet terug vindt met vervormde handvaten. Rol de schouderriem mooi op en stop hem in de tas.

Een mooie tas is het waard om goed voor te zorgen. Bovendien is langdurig gebruik een stukje duurzaamheid. Wanneer je er zo goed voor gezorgd hebt kun je jouw tas weer doorgeven aan je dochter. Een heel normaal gebruik bij families die dure merktassen kopen. En zeker ook mogelijk als jij je favoriete tas goed verzorgd. Mijn moeder heeft ook een paar tassen, waar ik als jong meisje verliefd naar keek en die zeer zeker een mooi erfstuk zullen zijn in de toekomst!

KunstOpLeer_LivingExpression-3