Eigenlijk wil je stralen. Je wil niet opgaan in de massa, maar gewoon jouw eigenheid laten zien. Je wil je eigen kleuren dragen en combineren op jouw manier. Maar ja, de ene vrouw kan dat echt super goed, terwijl jij er misschien wel eens moeite mee hebt. Wat kan nu bij wat? En waarom vloekt […]

Leuk die kleuren, maar hoe combineer ik ze?

Eigenlijk wil je stralen. Je wil niet opgaan in de massa, maar gewoon jouw eigenheid laten zien. Je wil je eigen kleuren dragen en combineren op jouw manier. Maar ja, de ene vrouw kan dat echt super goed, terwijl jij er misschien wel eens moeite mee hebt. Wat kan nu bij wat? En waarom vloekt deze kleur hiermee? Tja, kleuren combineren is een hele kunst. Daar moet je gevoel voor hebben, toch? Of niet soms? Kun je het misschien leren?

Zeker, je kunt het leren. Je kunt je gevoel voor kleur ontwikkelen. Om het makkelijker te maken voor je, geef ik je hieronder de drie belangrijkste tips om mee te nemen als je kleuren gaat combineren. Het leuke is, dat je deze tips zowel in huis als in je garderobe kunt inzetten! Hier komen ze:

 

*Combineer koele kleuren met koele kleuren en warme kleuren met warme kleuren

Dat klinkt heel gemakkelijk. Maar wat zijn nu warme en koude kleuren? Het is eigenlijk best simpel: koude kleuren hebben een blauwe ondertoon. Warme kleuren hebben een gele ondertoon. Als je koude en warme kleuren met elkaar combineert krijg je al gauw een gevoel dat het met elkaar botst, of vloekt. Ze passen niet bij elkaar. Bekijk de kleuren in je kast eens goed. Wat zie je? Zie je kleuren met een gele ondertoon? Of zie je kleuren met een blauwe ondertoon? Of heb je misschien beide in je kast hangen? Als je beide in je kast hebt, is de kleding niet altijd onderling te combineren, en dus maak je het jezelf veel moeilijker. Zorg dus dat je in je kast kiest voor koude of warme kleuren.

IMG_7273 (2)

*Combineer altijd kleuren uit de zelfde kleurfamilie

Er zijn vier kleurfamilies: koud en helder;

                                             koud en gedempt;

                                             warm en helder;

                                             warm en gedempt.

Als je kleuren kiest uit eén van deze vier groepen, dan passen ze altijd bij elkaar en kun je dus alles onderling combineren. Zo krijg je harmonie in je uitstraling. Welke kleurfamilie heeft jouw voorkeur? En welke kleurfamilie vermijdt je liever? Vaak zegt je voorkeur ook iets over welke kleuren het beste zijn voor jou, al kan je voorkeur ook aangeleerd zijn. Bijvoorbeeld door het voorbeeld van je moeder. Een middag rommelen voor de spiegel helpt je ontdekken wat de ene kleur doet met je en wat er gebeurt met de andere kleur. Zo kun je heel goed een idee krijgen van jouw kleurfamilie.  Je kunt het ook laten testen door iemand. Heel leuk en je hebt er lang plezier van!

IMG_7269

 

*Complementaire kleuren versterken elkaar

Dit zijn  de kleuren die in het kleurenwiel tegenover elkaar liggen. Ze werken harmonisch samen. Dit heeft te maken met de weerkaatsing van het licht op de kleuren. Dat ga ik niet helemaal uitleggen, maar je kunt er wel gebruik van maken bij je kleur en kleding keuze. Koop een simpel kleurenwiel en kijk welke kleuren lijnrecht tegenover elkaar liggen , waarbij de lijn door het centrum van het wiel gaat. Dat zijn complementaire kleuren. Let er wel op dat je goed in dezelfde helderheid blijft. Dat bereik je door goed via het middelpunt van de cirkel te gaan. Als je daar net vanaf wijkt kan het zijn dat je er net naast zit.

Nieuwe dingen eigen maken is een kwestie van doen, van experimenteren. Iets leren is leuk en nieuwe dingen zijn verfrissend. Het is de stress en drukte van de dag die ons dat ontneemt. Maar je kunt er zo veel uithalen als je kleuren combineren onder de knie hebt!

Nu ben ik benieuwd welke kleuren jouw voorkeur hebben. Hou je van koele kleuren? Of draag je liever warme kleuren? Geef je reactie hieronder in het reactieveld. Zo kunnen we van elkaar leren en inspireren we elkaar.

Wil je meer weten over het combineren van kleuren? Kom dan naar mijn High Tea Inspiration Event. Je krijgt daar een gratis workshop over kleuren combineren. Voor de High Tea reken ik alleen een onkostenvergoeding van €13,84. Klik op onderstaande link om je aan te melden:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-high-tea-inspiration-event-32438185486

Tijdens dit event maak je ook kennis met mijn unieke, handbeschilderde accessoires. En tien procent van de opbrengst gaat naar het Starfish project dat jonge vrouwen bevrijdt uit de vrouwenhandel en hen een holistisch programma aanbiedt van herstel en opleiding.  Binnenkort zal ik ook de sieraden, die deze vrouwen maken en waarmee de vrouwen onafhankelijk kunnen zijn, te koop aanbieden tijdens mijn events. Zodat Starfish project nog meer vrouwen kan helpen!

Tot ziens binnenkort! Ik ontmoet je graag!

IMG_7194