Maak zelf thuis de coolste kerstballen met de Kerst DIY

video afspelen

Maak zelf coole kerstballen!

Kerst is dé tijd van het jaar om samen met je geliefden door te brengen en gezellige dingen samen te doen. Juist nu, in deze onzekere tijden, met een oorlog dichtbij, prijzen die door het dak gaan en een energie crisis. Nu is het belangrijker dan ooit om elkaar op te zoeken en momenten samen te beleven. Om alles even los te laten en even niet bezig te zijn met wat er allemaal gebeurt.

Met deze kerst DIY(Doe het zelf) video cursus, kun je samen met je familie, vrienden of collega's aan de slag om de coolste kerstballen te maken. Eerst samen heel veel plezier hebben, alles om je heen vergeten, herinneringen maken, en dan je huis versieren met jullie zelfgemaakte kerstballen. Wat is er nu leuker dan dat?  Met mijn doe het zelf instructie-video's kun je samen de mooiste kerstballen maken die je ooit hebt gezien. Samen herinneringen maken waarop je met veel plezier terugkijkt. 

Met dit DIY video-pakket

Krijg je toegang tot vijf video's die je stap voor stap uitleggen hoe jij van simpele glazen kerstballen (waar het lipje vanaf kan) de mooiste en coolste exemplaren maakt.

In de video's zie je hoe je verf en pouring medium mengt, hoe dik de verf moet zijn en hoe je de verf in een beker stapelt. En natuurlijk hoe je uiteindelijk je kerstballen maakt. Ik laat alles zien met mijn eigen pouring medium mix. Je kunt het ook met ander pouring medium doen, maar de verhoudingen kunnen dan anders zijn.

Om het compleet te maken kun je er een compleet pakket materialen bij te bestellen, zodat je geen moeite hoeft te doen om alles overal te verzamelen en je meteen beginnen kunt. Dit pakket is helemaal compleet met kerstballen, bekers, lepels, satéprikkers, piepschuim, handschoenen, en pouring medium.

Wat zit er niet in het pakket

Wat er niet in zit is: Acrylverf en een grote Yoghurt of pap beker. Maar als je een keer een lekker toetje eet uit een halve liter beker, dan heb je hem. En voor de acrylverf geef ik een goede tip in de DIY.

Je kunt ook kiezen om alleen een fles pouring medium erbij te bestellen. En dan zelf alle materialen verzamelen. 

Deze DIY is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. 

Met de restverf uit je beker maak je een kerstster,zittende kerstman of engel (leuk voor je kinderen).

Deze mdf figuren kun je naar keuze erbij bestellen.  Bij de DIY zit een video hoe je de ster doet. De engel en de kerstman gaan op dezelfde wijze. 

Organiseer een speciale dag bij jou aan de keukentafel met je geliefden. Dit pakket is uitgebreid getest door diverse oma's, moeders en hun kinderen en kleinkinderen. En dus gegarandeerd  voor een paar uur met veel creatief plezier samen!

Wat zit er in het materialen pakket (optioneel bij te bestellen)?

 • 18 kerstballen van glas, doorsnede 6 cm
 • 500 ml medium
 • 8 wegwerp lepels
 • 8 wegwerp bekers
 • 2 paar wegwerp handschoenen
 • Twee stukken piepschuim om de kerstballen op te zetten tijdens het gieten
 • 9 satéprikkers

Welke video's helpen jou straks bij het maakproces?

 • Een video met introductie en hoe je de verf vloeibaar maakt met Rebecca's Pouring Medium en tot welke dikte
 • De Opstelling van je kerstballen
 • Het stapelen van de verf in de verfbeker
 • De kerstballen techniek, hoe doe je het
 • Een kerstster met je restverf
 • De afwerking (pdf)

Online omgeving: Living Expression Club

De video's staan in mijn online omgeving waar ik meerdere cursussen via video aanbied. Je krijgt toegang met een wachtwoord en kunt inloggen zo vaak je wil en wanneer je maar wil. En het leuke is dat je op het moodbord je foto's kunt delen van jouw kunstwerken en met het resultaat van anderen kunt meegenieten. 

Ontvang gratis een potje metallic verf erbij!

November actie: Bij elk Doe het zelf pakket  een potje verf in de metallic kleur koper, goud of zilver 

Hoe werkt het en wat kost het?

 • Klik op de knop en je wordt naar een betaal pagina geleid. Hier kun je kiezen of je alleen de DIY toegang wil of een pakket materialen erbij wil nemen.
 • Kies jouw voorkeurs pakket
 • Je ontvangt een mail ter bevestiging van je aankoop, en een toegangsmail met inloggegevens voor de video's. 
 • Organiseer jouw magische ✨ dag thuis met je dierbaren en beleef samen een top dag!
 • bekijk de video's in Living Expression Club en zet alles klaar om te beginnen
 • Maak je kerstballen en een kerstster 
 • Laat de kerstballen en de ster drogen
 • Voorzie ze van een mooie glanzende vernislaag
 • Maak je boom mooi of doe je ballen in een vaas met lichtjes
 • Vergeet niet om foto's te maken van jullie samenzijn!
 • Je hebt toegang tot 8 januari. Daarna vervalt je toegang.

Voor €9,77 krijg je direct toegang tot de instructie video's van de kerst DIY. Het DIY materialenpakket kost €39,- excl. verzendkosten. Dit is een pakket voor 2 personen!

Lees verderop ook de ervaringen van andere doehetzelfvers van vorig jaar.

Wat anderen zeggen over de kerst DIY van Rebecca

Mijn ervaring met doe het zelf kerstballen acryl gieten is zeer positief.

De filmpjes waren qua instructie heel duidelijk. Jij was goed verstaanbaar, tempo qua uitleg was goed en de doorloop van de fasen prima afgestemd. Kortom: heel helder allemaal.

Het doe het zelf pakket was compleet, snel bezorgd en betaalbaar.

De kerstballen heb ik met mijn 6 jarige dochter gedaan en zij vond het een hele leuke ervaring. We hebben al het materiaal op 2 grote vuilniszakken op tafel geplaatst en konden lekker knoeien op tafel.

De opdracht is niet helemaal gegaan volgens uitleg, omdat zij de kerstballen in de verfbeker heeft lopen roeren, maar dat heeft de ballen er niet lelijker op gemaakt. Het ging om het plezier en dus een aanrader ook voor kinderen. Ze was heel trots op haar eigen gemaakte kerstballen!. En volgend jaar kunnen ze weer opnieuw in de boom hangen of in een ronde vaas geplaatst worden.

Jovana


We hebben een erg leuke creatieve avond gehad met mooie resultaten Dankjewel voor de heldere video's!

Odette

 

Ik vond het erg leuk om de kerstballen te maken ze zijn erg leuk geworden. De kerstster ging niet helemaal goed die ga ik nog een keer weer doen. De video was heel duidelijk dank je wel voor een heel leuk kerstballen pakket. 

Monique 

Onze ballen en ster zijn erg leuk geworden!! Bedankt voor het mooie pakket!

Corine

 

Met mijn dochters en vriendinnetje hebben super leuke kerstballen gemaakt. Was een groot succes en iedereen is blij met het resultaat!! Bedankt!

Marije

Eenvoudig uit te voeren, met een duidelijke beschrijving. Het resultaat is prachtig.

Lidwien

Wie is Rebecca?

Rebecca is werkzaam als beeldend kunstenaar in Barendrecht en is gepassioneerd door verf. Zij werkt met de techniek acryl gieten, maar schildert ook op leer, hout en textiel. 

Rebecca geeft haar kennis graag door op een begrijpelijke heldere manier en heeft een daarom een coole cursus acryl gieten gemaakt.