Beauty to match Yours! (deel 2)

Beauty to match Yours! Jij mag er zijn, Je hebt iets bij te dragen aan deze wereld. Je bent mooi en uniek! Wat heeft dit alles nu te maken met kunst? En wat heeft het te maken met mijn kunst? Mijn leven kwam pas laat tot bloei. De omstandigheden waren niet ideaal. En toen ik kinderen kreeg besefte ik dat ik het anders wilde doen. Maar ik had geen voorbeeld. Ik heb me dus verdiept in wat ik graag wilde en hoe ik dat zou kunnen bereiken. Ik stond open om te leren en verdiepte me in alles wat ermee te maken had. Ik droomde over  de bloei van mijn kinderen. Maar terwijl mijn kinderen tot bloei kwamen, wist ik nog steeds niet wat mijn talenten waren, en wat ik bij te dragen had aan de wereld. Door mijn kinderen tot bloei te brengen droeg ik zeker wat bij aan de wereld. Maar door mijn zoeken naar hun talenten, kreeg ik al gauw van mijn eigen kinderen terug dat ik zelf niets met mijn talent deed. Het deed me opnieuw nadenken: wat zijn mijn talenten eigenlijk? En wie ben ik? Wat past bij mij? IMG_3696

Ik kwam er achter dat ik ervan houdt om te creëren. Dat mijn creativiteit groot is. O, ja, het was er altijd al hoor. Als kleuter wilde ik niets liever doen dan schilderen. En als tiener was ik altijd aan het tekenen. Ook vroeg ik me op die leeftijd al af waarom bij die andere persoon die kleur zo mooi stond, maar bij mij niet. Mode trok mij al jong. Als jong volwassene las ik bladen als Avenue en Burda. Ik hield ervan me origineel te kleden, binnen mijn beperkte mogelijkheden. Maar ik zag het niet als bijzonder, en al helemaal niet als een talent. Ik zag ook niet wat ik er mee moest, anders dan mezelf en mijn gezin ermee vermaken en het leven te verfraaien met weinig middelen. Maar het gaf me heel veel energie merkte ik. Ik werd er altijd blij van en als ik er geen tijd voor had miste ik het. Helemaal niet vreemd dus dat ik nu dagelijks bezig ben met kunst en dingen creëren. Het geeft me energie en blijdschap.IMG_3592

Wat draag ik daarmee dan bij aan de wereld? Is kunst niet overbodige luxe? Alleen bestemt voor rijken die kunst kopen als investering voor de toekomst? Verder wil niemand toch kunst? En de wereld wordt er toch niet beter van?

Ik geloof dat kunst wel degelijk iets bij te dragen heeft aan deze wereld. Wij mensen zijn gemaakt met de mogelijkheid te creëren. En dat zie je overal om ons heen. Je ziet het in meubels, architectuur, stoffen, mode,gedichten, muziek, dans en toneel, enz. De wereld zou er een stuk minder mooi uit zien zonder deze kunst. Kunst is schoonheid. En iedereen heeft een andere smaak, maar samen maakt het de wereld kleurrijk en mooi. Juist als ieder zijn eigen stukje schoonheid bijdraagt aan de wereld. Ik geloof ook dat kunst gemaakt wordt vanuit onze geest, ons diepste zijn. En ik geloof dat als we dat willen, de persoon Heilige Geest in ons kan en wil wonen. Zo wordt mijn kunst een samenwerking tussen mijn geest en Gods Geest . En God is Liefde en licht. Dus zal mijn kunst liefde en licht uitstralen. En liefde en licht zijn weer nodig voor bloei. Het kan dus bijdragen aan bloei. Doordat een kunstwerk raakt in je emoties en je aan het denken zet. Ik daag je met mijn kunst uit te zijn wie je bent: uniek en mooi.

Ik vind het mooi om mensen te zien bloeien. Iedere persoon is uniek, en wat mij betreft mogen mensen zich meer onderscheiden. Het is vrijheid dat jij mag zijn wie je bent, en dat je niet hoeft te voldoen aan geldende voorschriften in mode of kunst. Het is mooi als jouw jasje of tas er anders en uniek uitziet. We kennen allemaal het leren zwarte jack en het dan geldende model tas, vaak ook zwart. Zou het niet mooi zijn als die zwarte tas of dat jasje van leer er uniek uitziet, zodat het helemaal past bij de drager?” Beauty to match yours”!

Dat is waar ik voor sta: kunst maken die van iets gewoons, iets unieks maakt, en die de drager onderstreept in haar persoonlijke zijn. Kom tevoorschijn!KunstOpLeer_LivingExpression-23

Zou jij ook een uniek jasje of een speciale tas willen? Kijk dan eens op mijn   website (www.livingexpression.nl) voor de mogelijkheden.Of meld je aan voor de nieuwsbrief (http://www.livingexpression.nl/contact.html ), zodat je op de hoogte blijft van speciale aanbiedingen en evenementen van Rebecca en Living Expression.

 

KOM TOT BLOEI!

Rebecca Siccama