Jezelf zijn: het is o zo moeilijk! We zien overal om ons heen groepen met gedrags-, kleding-, en omgangscodes. En bewust of onbewust maken de meesten van ons daar ook deel van uit. Het is lastig om jezelf echt helemaal te zijn. Maar hoe dichter we bij onszelf blijven, hoe gelukkiger we zijn. Hoe meer […]

7 TIPS OM MEER JEZELF TE ZIJN EN BLIJVEN:

Jezelf zijn: het is o zo moeilijk! We zien overal om ons heen groepen met gedrags-, kleding-, en omgangscodes. En bewust of onbewust maken de meesten van ons daar ook deel van uit. Het is lastig om jezelf echt helemaal te zijn. Maar hoe dichter we bij onszelf blijven, hoe gelukkiger we zijn. Hoe meer we ons laten leiden door wat anderen van ons vinden, hoe minder we kunnen stralen en hoe minder gelukkig we ons voelen. Deze 7 tips helpen je om steeds meer te worden wie jij bent: uniek en mooi met prachtige talenten die ertoe doen!

IMG_2516 (1)

  • Wees tevreden met wie je bent. Ja, dat is een hele opgave. Het kan helpen om dankbaar te zijn voor alles wat je mooi vind aan jezelf, zowel uiterlijk als innerlijk. ga eens voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf wat je wel tegen anderen zegt, maar nooit tegen jezelf! Of als je dat te moeilijk vindt, zeg dan tegen die persoon in de spiegel waarvoor je allemaal dankbaar bent. Wanneer je dit langere tijd ( minimaal 2 weken) doet, ga je jezelf zien groeien en voel je meer tevredenheid over jezelf. Probeer het maar!
  • Ga een proces van verandering aan. Wordt je bijvoorbeeld bewust waarin jij graag geaccepteerd wil worden door vrienden om je heen en welk gedrag dat oplevert. Schrijf deze dingen op en ga op ontdekkingsreis onderzoeken wat dat doet met jou. Door je bewust te worden van aanpassingsgedrag ben je in staat om te veranderen. Een heel mooi proces naar meer van jou!
  • Wees goed voor jezelf. Je kunt nooit de liefde geven aan anderen die jij jezelf niet geeft. Maar wanneer jij jezelf lief hebt en goed bent voor jezelf, kun je dat ook voor anderen zijn. Hoe bewust ben jij je van je eigen zelfveroordeling? En besef je dat dit ook met zich meebrengt dat jij weer anderen veroordeelt? Doorbreek de cirkel van veroordeling en wees goed voor jezelf, dan ben je het ook voor anderen!
  • Werk aan je zelfvertrouwen. Als jij zelfvertrouwen hebt, kun je veel gemakkelijker zijn wie je bent. Helaas is zelfvertrouwen een zeldzame eigenschap voor veel mensen. Dat heeft alles te maken met wat we al hebben meegemaakt in ons leven, vaak in ons gezin van herkomst. Maar ook hier kunnen we aan werken. Kijk naar jezelf en wees eerlijk: hoe staat het met jouw zelfvertrouwen? En hoe ga je er in groeien? Er zijn genoeg goede plaatsen waar je kunt werken aan groei. Ga ermee aan de slag!
  • Geloof in jezelf. Dit heeft natuurlijk alles te maken met zelfvertrouwen. En je kunt je geloof in jezelf laten groeien door weer tegen jezelf bevestigend te spreken. Het beste resultaat behaal je wanneer je dit hardop voor de spiegel doet, of in elk geval hardop. Zeg tegen jezelf dat je het goed doet, dat je waardevol bent en dat je het kunt! Je zult zien dat je zelfvertrouwen groeit!
  • Stop met vragen om goedkeuring van anderen en begin met het geven van goedkeuring aan jezelf! Als jij jezelf goedkeurt, heb je de goedkeuring van anderen niet meet nodig. En het leuke is dat mensen die zichzelf goedkeuren meer zelfvertrouwen hebben en vanzelf meer positieve bevestiging van de mensen om zich heen ontvangen.
  • Activeer je creativiteit. Elk mens is creatief. Dat betekent dat je creatief kunt omgaan met situaties in je leven. En dat je een creatieve kijk hebt op alles in het leven. Creativiteit maakt dat je lol hebt in de dingen die jij vanuit jouw creativiteit benadert. Gebruik je intuïtie en gevoel hierbij, en geniet! Want dat is wat creativiteit bewerkstelligt. Een intens genieten van hoe jij het zo origineel hebt opgelost!

Jij hebt iets moois te geven aan deze wereld. En je kunt niets verkeerds doen als je jezelf bent, want niemand kan dat zo goed als jij!

Vind jij het leuk jezelf te onderscheiden door een bijzondere tas of een uniek leren jasje? Neem dan eens een kijkje op mijn website: www.livingexpression.nl, of bezoek en like mijn Facebook pagina: livingexpressionart.

IMG_4157

Ik help je graag bij het vinden van een bij jou passend uniek item! Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten.