Zomerlessen Spelenderwijs schilderen met diverse technieken

in Barendrecht

Nu €150 voor 6 lessen

Kies Tot Maximaal Zes bijzondere lessen in de zomer!

Blijf je in de zomer thuis? Of ga je altijd buiten het seizoen met vakantie? Wil je schilderen op een andere manier beleven?

Dan zijn deze zomerlessen echt iets voor jou! In deze zes avontuurlijke belevenissen gaan we als het kan naar buiten om te schilderen. Regent het? Dan zijn we in het atelier van Rebecca. 

Wat gaan leer je in deze zes lessen? 

  • Plezier hebben in schilderen
  • Te schilderen met je gevoel in plaats van je ratio
  • Spelen met verf
  • Schilderen met mes en andere voorwerpen
  • Landschap schilderen buiten
  • Werken aan je compositie

Heerlijke ontspannende momenten op 6 donderdagochtenden waarin je op een avontuurlijke manier aan de slag gaat met verf. We gaan vooral genieten van het spelen met verf in de buitenlucht. Buiten schilderen is een heel andere uitdaging dan binnen van een foto schilderen. We krijgen te maken met een veel groter beeld dat we door middel van een view-finder moeten verkleinen, zodat we het kunnen schilderen. We gaan werken aan los schilderen en gebruik van kleur. Het mes zal ons enorm helpen om losser te worden en meer ruimte te geven aan creativiteit. We gaan ook ons gevoel, onze intuïtie activeren, zodat we niet zo vast zitten aan hoe het moet, maar aan onze innerlijke schilder ruimte kunnen geven. En die zit in ieder van ons. 

Voor deze cursus hoef je geen achtergrond in het schilderen te hebben. Je gaat verder op het niveau waar je bent.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. 

Wanneer en waar zijn de zomerlessen en wat kost het?

Deze zes zomerlessen worden gegeven op 6 donderdag ochtenden van 10-12 uur in Barendrecht waar Living Expression gevestigd is aan de Boerhaavelaan 11. Je kunt bij ons gratis parkeren. We beginnen op 22 juli en de laatste les is op 26 augustus. 

Als het droog weer is gaan we zoveel mogelijk buiten schilderen. Rebecca zoekt daarvoor geschikte locaties uit en zorgt dat er materiaal aanwezig is. Je mag je eigen verf en penselen meenemen als je die hebt. Heb je die niet? Geen probleem, je krijgt alles van ons.

Je kunt kiezen voor 3, 4, 5 of 6 lessen om aan deel te nemen. Na reserveren krijg je een mail om aan te geven welke donderdagochtenden jij meedoet wanneer je hebt gekozen voor de optie om er minder dan 6 te doen. Zo kun je lekker flexibel meedoen! Deze zomerlessen kosten €150 voor 6 lessen. Per les is het €25. . Daarvoor ontvang je jouw lessen, alle materialen die nodig zijn, en koffie, thee en wat lekkers. Als we buiten schilderen kun je jouw eigen koffie of thee meenemen en zorg ik voor lekkers erbij. 

Meld je nu aan voor dit avontuur. Wacht niet te lang, want vol is vol! Er is plaats voor 10 deelnemers per les.

Dit is jouw magische ✨ moment!

Dit is een magisch moment voor jezelf waarin je ruimte geeft aan de magie van iets maken, iets tot leven wekken. Zo veel mogelijk naar buiten om het schilderen op andere wijze te ontdekken. Even alles wat rationeel is loslaten en helemaal opgaan in het spelen met verf.

Rebecca houdt van het avontuur bij schilderen en bezig zijn met verf. De controle loslaten en leren om van je "fout" iets moois te maken. Jezelf in het avontuur toe te laten en te genieten van schilderen en werken met verf op een vrije manier. 

Over de groepen en hoe we corona ver weg houden

Buiten hebben we geen last van Corona. We hebben dan ook geen toilet, dus zorg dat je thuis bent geweest. Buiten schilderen is heel relaxed en maakt dat we veel kunnen, zonder kans op besmetting. 

En binnen is 1,5 meter afstand tussen elke werkplek. Bovendien krijgt iedere deelnemer alle benodigde materialen op een eigen tafel , waar je ook gaat werken, zodat er weinig heen en weer gelopen hoeft te worden. Ook is er desinfecterende handgel aanwezig om je handen na gebruik toilet en bij binnenkomst te desinfecteren. En als kers op de taart hebben we een geweldige luchtreiniger met uv-c ionisator die onze lucht zuivert en 98% van de virussen die aanwezig zijn doodt. Zo houden we onze ruimte virusvrij!

"Rebecca weet altijd een gezellige sfeer te creëren waarin iedere deelnemer zichzelf kan zijn en zich op haar gemak voelt."

Zin in dit avontuur? Zorg dan dat je meteen jouw plek reserveert!

De zomerlessen starten over: 

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Wat anderen zeggen over de lessen bij Living Expression

8 avonturen is in 1 woord geweldig. 

De lessen zijn heel afwisselend. De eerste keer leer je met het materiaal omgaan en de tweede keer ga je wat zelf verzekerde mee aan de slag.
Tijdens de workshops krijg je duidelijk en helder uitleg. 
Er wordt goed rekening gehouden met de corona regels. Ik voelde mij er veilig bij. 
Kortom ik ben heel enthousiast en kom er zeker nog een keer terug voor een workshop

Mirjam B, november 2020

 

Wat een aanrader is dit!

Aan 't begin van de week keek ik naar de donderdagavond (8 avonturen met verf) uit om weer eventjes mijn "hoofd te legen" om telkens met een eigen gecreëerd kunstwerk thuis te komen. Rebecca is een hartelijk, relaxte vrouw die alles duidelijk uitlegt en je zelfvertrouwen geeft door 't gewoon te laten gebeuren wat je aan 't maken bent, doen! Want niets is fout. Ik kan niet echt een favoriet onderdeel van dit avontuur benoemen want ik heb genoten van elk onderdeel!!!

Simone T, oktober 2020

Het is heerlijk om dit te doen zo ontspannen.


ik vond alles leuk van de 8 avonturen.
ja
omdat dit rust gevend is ook als je niet goed kunt verven e.d.
heel leuk
heel goed
een cursus voor mensen op wat voor materiaal ze willen verder gaan.

Astrid M, november 2020

Mijn ervaring is positief met de workshop 8 avonturen met verf.

Daarom volg ik nog een andere cursus bij Living Expression. Het aantrekkelijke vind ik de focus op de beleving en verwondering over het resultaat. Het is geen invuloefening. Ook de beperkte tijd per keer maakt dat je gaat DOEN i.p.v. DENKEN.
De workshop is laagdrempelig op vele manieren en dat is goed. Een aanrader voor mensen die even aan de dagelijkse beslommeringen wil ontsnappen, want de schilder workshop is heel ontspannen door de prettige sfeer. Tot slot zijn de beschermende maatregelen in het kader van Covid19 voldoende volgens mij en die indruk kreeg ik ook van de andere deelnemers.
Vooral zo doorgaan Rebecca.

Cindy M, november 2020

Heerlijk om in een groep maar toch heel ontspannen bezig te zijn.

Voor mij heel nieuwe ervaring ben erg blij om weer eens ander materiaal te proberen , echt een aanrader. Kom het ook eens proberen.

Anja

 
Het is erg leuk om mee te doen aan 8 avonturen met verf.

Doordat je met verschillende technieken werkt, ontdek je dat je niet alleen met verf en een kwast kan schilderen, maar ook met een mes en andere structuren. Een leuke ontdekking, zeker voor iemand die nog niet zoveel ervaring met schilderen heeft. De groep was erg leuk, ook omdat er deelnemers waren met meer ervaring. Je leert van elkaar en ziet gelijk de diversiteit. De verschillende manieren van schilderen en benadering van de opdracht. 
Ik zou het iedereen aanraden, zeker als je er belangstelling voor hebt. 
De beschermende maatregelen waren voldoende. 

Yvonne S

 

 

Wie geeft de zomerlessen? 

De zomerlessen worden gegeven op de donderdag ochtend door Rebecca Siccama, Beeldend kunstenaar, werkzaam aan de Boerhaavelaan in Barendrecht. Rebecca is een veelzijdig artiest die houdt van het avontuur bij het creëren. Zij werkt zowel met vloeibare verf als ook met penseel en mes.