Wat zou jij van mij willen horen? Lezen? Zien?

Hoi lezer van mijn blog,

Het is weer tijd voor een blog, en ik voel me echt niet zo geïnspireerd dat ik dat even uit mijn mouw schudt. Waarover moet ik schrijven dan? Wat vinden mensen interessant om te horen of lezen van mij? Wat heb ik dan te bieden? En ach ja, ik weet dat ik ook heel veel te vertellen heb, maar waar te beginnen? En is dat dan ook echt wat jullie en anderen boeit? Ik verlang naar een wereld waarin mensen hun pad kunnen volgen en kunnen stralen doordat ze in hun kracht en hun talenten staan. Het is één van de dingen die in mijn hart zijn. En dan natuurlijk steeds weer de vraag: “wat heeft dat met mijn kunst te maken? Wat heeft dat te maken met beschilderde leren jasjes en tassen?”

Heel veel denk ik. Want ik schilder op jassen en tassen omdat Ik van iets unieks houdt wat niemand heeft. Iets dat de persoon die het draagt laat stralen en laat zien van haar sterkste kant. En elk mens zou moeten stralen en in zijn of haar kracht staan! Jij zou moeten gaan doen wat past bij jou en niet wat er door sociale druk verwacht wordt van je. Jouw talenten mix is uniek en maakt ook dat jij een unieke bestemming hebt in je leven. En door allerlei leed, woorden en denk patronen lopen heel veel mensen hun bestemming mis. Zij werken omdat het nu eenmaal moet. Ze weten niet wie ze zijn. Hebben geen idee wat ze met hun talent kunnen doen. En dus heeft dat weer zeker te maken met mij en mijn jasjes. Ik ben dit ook gaan doen om te gaan wandelen in mijn bestemming. Met een uniek schilderij op een tas of jasje wat jou laat stralen en tevoorschijn haalt als resultaat. Wat eigenlijk roept over jou: “ga staan in je kracht en wees wie je bent! Je mag gezien worden en bent de moeite waard!”Dus misschien moet ik daar gewoon wel over gaan vertellen. En over hoe ik ertoe kwam om te gaan schilderen en dan ook nog op leer. Maar dat kan ík wel bedenken, maar ik zou het willen horen van jou.

Wat zou jij van mij willen horen? Lezen? Zien?

Ik zou willen vertellen dat we wél oud kunnen worden zonder een krikkemik te zijn. Ook al heb ik zelf ook mijn klachten, ik weet dat het kan, maar dat het gewoon ook iets van ons vraagt. Ik wil daarvoor gaan, en zou anderen willen motiveren om hierin mee te gaan en een reis met mij te gaan beleven. Een avontuur. Lukt het ons samen om zo te gaan leven dat we gezonder oud worden en met meer plezier oud zijn? Kunnen we na ons 50e levensjaar nog met visie en enthousiasme leven? Of zijn we alleen maar bezig met ons pensioen? En dat dit steeds maar later ingaat. En wat doen we er dan allemaal voor? Wat kost het? Wat levert het op? Daar ben ik enthousiast over, omdat ik daar zelf in ben gaan wandelen en het iedereen gun om zonder pillen en al te veel klachten oud te worden en bovenal nog heel veel te betekenen voor de wereld waarin we leven.

En weet je, alles wat ik nu doe, alles wat ik nu onderneem en waarin ik groei, zal een springplank zijn voor mijn kinderen om nog veel harder te groeien en meer te bereiken. En dus  meer te betekenen voor de wereld waarin we leven. En dat geldt ook voor jou. Jouw kinderen gaan ook op jouw schouders staan om nog meer te bereiken dan jij ooit had bereikt. Ik ben daar enthousiast over. En ik geloof dat het nooit te laat is om daarmee te beginnen.

Daarbij wil ik heel eerlijk zijn. Ik kijk vanuit een bepaald perspectief. Ik probeer wel vanuit allerlei hoeken te kijken, maar de basiswaarden in mijn leven blijven bestaan. Waardes van eerlijkheid, oprechtheid, trouw en liefde. En die heb ik door mijn geloof en relatie in Jezus. Ik ervaar dagelijks dat ik een persoonlijke relatie met Hem mag hebben. En ik zeg nu Hem, maar Hij is zowel man als vrouw, Hij is geen mens en dus ook niet menselijk te omschrijven, maar voor mijn gemak is Hij een Hij. En ik praat met Hem als een Vader die super wijs en verstandig is en die enorm groot en machtig is. En Hij besteed aandacht en Liefde aan mij en laat mij steeds in mijn leven nieuwe dingen zien. En ach, nog niet alles klopt helemaal, want soms is iets waar, maar is iets anders ook waar, hoewel dat niet lijkt te kunnen. Wij mensen willen alles in zwart/wit en goed/fout kunnen omschrijven, maar zo eenvoudig is het niet en soms is het en/en. Dat is één van de ontdekkingen in mijn leven tot nu toe. Ik heb helaas ook een blinde vlek en zie dus dingen niet. Maar die zien anderen wel en daarom kijk ik ook naar anderen en trek ik op met anderen, zodat ik meer kan zien.

Nu heb ik dus een heel verhaal opgeschreven en als je tot hier bent gekomen met lezen dan kun je nu mee denken met deze vraag van mij. Een oprechte vraag aan jou: wat zou jij willen horen/lezen/zien van mij? En wil je dan een blog lezen, een podcast luisteren of een vlog zien? Even voor wie dat niet weet: een blog is alleen tekst lezen. Een podcast is een soort radio opname en een vlog is een verhaal voor camera doen. Ik ben heel benieuwd naar wat jullie daarop te zeggen hebben en hoop dat jullie met heel veel vragen en onderwerpen komen waar ik op kan gaan reageren. Zelf denk ik dat ik moet gaan podcæasten of vloggen. Ik ben meer een spreker dan een schrijver, dus dat past beter bij me. Maar het is een grote hobbel waar ik overheen moet. Zoveel gedachten als: de techniek beheers ik niet, ik zie er niet uit op video, ik haper, ik weet niet wat ik moet zeggen, ik ben geen prof, en ik ben niet technisch, die me nog tegen houden. Maar dat ga ik doorbreken en binnenkort komt gewoon mijn eerste vlog of podcast. En nu heb ik dat opgeschreven en jullie lezen dat misschien en dus moet ik het wel gaan doen. Dus reageer en help me om te weten wat ik ga vertellen!

Liefs       

Rebecca

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *