Schoonheid zit van binnen, toch?

Schoonheid zit van binnen, toch?

Daar hebben we het vaak over: schoonheid zit van binnen. We vinden het belangrijk om dat te benadrukken, en het is ook belangrijk. In ons binnenste huist onze geest en als het goed gaat met onze geest, gaat het goed met ons. En raad eens: je gaat er uiterlijk ook ineens een stuk beter uitzien!

Schoonheid, het is iets subjectiefs. De één vindt dit mooi, de ander vindt dát schoonheid. We zijn beïnvloed over wat schoonheid is door de media, wat we meekrijgen van thuis en wat we leren in school. Ook de foto’s van schoonheid op sociale media beïnvloeden wat wij als schoonheid ervaren. En dan zeggen we regelmatig: schoonheid zit van binnen. Haast als een soort excuus om ergens lelijk in te mogen zijn…. Herken je dat? Wat me opvalt is dat het ook maakt dat we denken dat mooie kleding niet belangrijk is, of mooie andere dingen die misschien wel overbodig zijn, maar wel mooi. We geven niet veel uit aan schoonheid, met name in de christelijk Europese wereld zie ik dat. In Afrika is het heel gewoon dat men zich helemaal mooi maakt om naar een feest of kerkdienst te gaan. En het liefste doen ze het elke dag! Bij ons lijkt soberheid wel een deugd. Maar is dat hoe Vader God het ook ziet?
Al die calvinistische eenvoud maakte dat ik dacht: wat hebben mensen nu echt aan wat ik maak? Het is er toch alleen maar voor het mooie, en nergens anders voor? Ik help geen mensen om hun angsten te overwinnen. Ik help geen mensen om beter te worden, nee, alleen maar een jas of tas voor het uiterlijk. Wat heb je daar nu aan? Of een mooi schilderij voor aan de muur. Je kunt toch ook een poster ophangen? Dan houden we meer over om te besteden aan wat werkelijk belangrijk is. Of niet?

Vader God sprak tegen me: wanneer mensen helemaal zichzelf durven te zijn, helemaal authentiek, dan durven ze zichzelf helemaal te laten zien met al hun tekortkomingen. En dan houden ze zoveel van hun authentieke zelf dat ze goed voor zichzelf zorgen en zich mooi kleden. Net zo goed als dat ze goed voor hun innerlijke mens zorgen met goede voeding zowel geestelijk in de vorm van wat we leren, als lichamelijke voeding.
Ik hou van uiterlijke schoonheid. Als ik in de natuur loop geniet ik met volle teugen van al het moois dat ik zie, voel en ruik. Mijn hart wordt er blij van en ik deel op zo’n moment mijn gevoelens met Vader God. Hij is de maker van al die schoonheid en geniet er ook van! Hij geniet ook als Hij mij ziet genieten!

Vader God heeft ons naar Zijn beeld gemaakt. (en Hij is alleen maar Schoonheid!) Wij zijn creatieve wezens met het vermogen om te maken. En dan niet om alleen maar nuttige dingen te maken, maar ook schoonheid te creëren! In de bijbel zie je dat ook terug. Kijk maar naar exodus 28. In dit hoofdstuk geeft God de opdracht om de priesterlijke kleding te maken. En God gaat niet over een nacht ijs hoor! Hij heeft iets super moois in Zijn gedachten. Iets dat onwijs veel tijd kost om het te maken en waar diverse kunstenaars aan moeten werken. En dan zegt Hij in vers 2: Je zult heilige kleding maken voor Aaron je broer, voor glorie en voor schoonheid.(!) Het doel is glorie en schoonheid. De glorie en schoonheid van God worden weerspiegeld met deze kleding. Mooi toch? Bijzonder ook! Het is de eerste plek in de bijbel waar kunstenaars genoemd worden die samenwerken met Heilige Geest om prachtige schoonheid te creëren!
Als kunstenaars zijn we dus ook geroepen om schoonheid te creëren. En als mens mogen we gewoon van die pracht die Vader God ons geeft genieten.

De Heilige drie-eenheid Vader Zoon en Geest hebben de aarde gemaakt. En Hij heeft de mens naar Zijn beeld gemaakt. Wij mensen zijn gemaakt om te maken! We mogen daarmee de schoonheid van Vader God laten zien. En dat doe ik dus met een beschilderd leren jasje of een tas of een schilderij. En omdat het samen met Heilige Geest gedaan wordt, spreekt er uit al mijn werk een profetisch woord voor degene die het draagt en voor de omgeving die ernaar kijkt. Dat vind ik zo cool hieraan. Dat het levende kunst is die spreekt: woorden van Vader God in de omgeving waar het kunstwerk zich beweegt.

Regelmatig wandel ik in de natuur. Het geeft me rust en maakt mijn hoofd leeg om vervolgens volgeladen te worden met nieuwe ideeën. Bovendien is het de beste plek voor mij om Papa te ontmoeten en te spreken. We praten en kijken naar Zijn schoonheid. Ik liep laatst over het strand en zag die prachtige schelpjes liggen. Elk schelpje uniek en met een ander kleurtje of richeltje. Ook prachtige stenen en dan de grootse schoonheid van de zee. En dat alles, bedacht ik me, heeft u Vader God gemaakt. Met zoveel aandacht en liefde. Zelfs de details zijn mooi! Ik zei tegen Hem: als u zoveel aandacht en tijd legt in het maken van de aarde en in het vergankelijke, dan moet u schoonheid toch wel heel belangrijk vinden! En weet je wat Hij zei? Schoonheid creëren is één van de opdrachten van de mens. Schoonheid zit in alles. In een wereld vol Liefde en Vrede, maar ook in een mens die zijn of haar talenten inzet om iets moois te maken. En wij mensen zijn door God gemaakt om te creëren. Om te scheppen. En dan in de grootste zin van het woord: genezing scheppen, gezondheid scheppen, een gezonde aarde scheppen, maar ook scheppen wat er nog niet is, de beste leeromgeving voor je kinderen scheppen. En ga zo maar door. Scheppen, creëren, scheppen, maken, creëren….
Het is een voortgaand proces van steeds weer nieuwe dingen maken. Steeds weer iets bedenken met onze van God gegeven verbeeldingskracht, om weer iets moois te creëren. Het is nooit tijd om stil te staan en niets meer te creëren. We zijn gemaakt om te maken. En om na elke nieuwe creatie stil te staan en feest te vieren en te zien dat het goed was .

Heb ik je geïnspireerd? Welk moois creëer jij? Doe je dat samen met Vader God? Ik ben benieuwd naar je reactie. Zet hem onder mijn blog in het reactieveld. Ik geef altijd antwoord en lees alles! Bovendien inspireer jij zo ook anderen.

Wil je graag meer weten over Creëren met Vader God samen?
Op 11 juli om 19.30 uur geef ik een GRATIS webinar over profetisch schilderen/ samenwerken met Vader God.

Meld je nu aan via deze link

https://living-expression.webinargeek.com/profetisch-schilderen-11-07-2019

Wil jij graag spelenderwijs leren schilderen? Heb je regelmatig een beeld in je hoofd maar weet je niet hoe dat te schilderen? Ik ben iets heel nieuws aan het creëren om jou te helpen hiermee! Het is ver buiten mijn comfort zone want ik doe dingen die ik nog nooit gedaan heb. Maar stap voor stap komt er iets moois waarmee ik jou kan helpen! Dus blijf me volgen! Ik hou je op de hoogte….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *